Želudac

14,00 KM

Prirodni lijek i dodatak ishrani za poboljšanje rada želudca

Sastojci: Matičnjak, kamilica, morač, sladić, kunica/hajdučka trava, ulje mente.

Količina: 50 ml

Opis

Matičnjak je poznat po svom ulju koje ima umirujuća dejstva na želudac i sluzokožu svih unutrašnjih organa, ali i po citrolu koji djeluje protiv grčeva. Reguliše proces lučenja žuči, sprječava razvoj bakterija i nagona za povraćanje. Efikasan je kod upale ždrijela i grkljana, sluznice želudca i crijeva.

Kamilica sadrži supstance koje sprječavaju upalne procese, nadimanje i gasove. Ima umirujuća svojstva na čitav digestivni sistem. Umiruje desni, jednjak i sluzokožu želudca.

Morač pomaže odstranjivanje svega što jetra i žučna kesa izbace i ublažava grčeve, iritacije i nadimanje.

Sladić je vrlo ljekovita biljka koja ima primjenu kod raznih oboljenja. Njegova jedinjenja su heterozidi i kisele materije kojima djeluje ne samo kod plućnih bolesti već i na probleme sa želudcem i kod svih upalnih procesa. Umiruje upaljenu sluzokožu, podstiče iskašljavanje i reguliše hormone.

Ulje mente. Nevjerovatna je ljekovitost i širina primjene biljnih ulja, pogotovo ulja mente. Svojim isparljivim jedinjenjima ubija bakterije, smiruje tkivo, osvježava dah i otvara bronhije. Koristi se i kod upalnih procesa na koži, glavobolja, poboljšanja apetita itd.

Kunica / Hajdučka trava ima umirujuće i antiupalno dejstvo, sprječava upalne procese, dezinfekciono je sredstvo. Spolja se koristi kod opekotina, gnojnih rana, čira, ekcema, i u vidu kupke ili kompresa.

Način upotrebe: 70 kapi 3 do 5 puta dnevno, prije obroka.

Čuvanje: Na sobnoj temperaturi, na tamnom mjestu, van domašaja djece.

Rok trajanja: Neograničeno.