Nervi 1

12,00 KM

Dodatak ishrani za poboljšanje rada nervnog sistem

Sastojci: Kantarion, valerijana, hmelj, lavanda, lobelija, matičnjak, hrast

Količina: 50 ml

Opis

Nervna formula broj 1 predstavlja kombinaciju biljaka koje opuštaju nervni sistem. Biljke iz ove formule pomažu kod problema nesanice, nervoze, depresije i nervne napetosti.

U formuli se koriste slijedeće biljke:

Kantarion je najpoznatiji antidepresiv među biljkama. Vijekovima se koristi za opuštanje tijela i liječenje nesanice i nervne napetosti. Sadrži mnoga aktivna jedinjenja među kojima i valerijansku kiselinu, holin i glikozide.

Valerijana je još jedna biljka koja ima umirujuća dejstva na nervni sistem. Svojim eteričnim uljima i izovalerijanskom kiselinom podstiče smirenje nerava i ublažava stanja izazvana stresom.

Hmelj je biljka koja je naročito korisna za žene. Sadrži hormonske supstance slične estrogenu pa je vrlo koristan u regulaciji hormonske ravnoteže. Pored toga vrlo je dobar prirodni sedativ, jača nerve otklanjajući napetost, pa je nezaobilazan sastojak u formulama za nerve.

Lobelija je dobila ime po svom izuzetno ljekovitom jedinjenju „lobelin“ koje ima široku primjenu u prirodnom oporavku. Ova biljka se koristi za olakšavanje disanja, u smirivanju grčeva, i opuštanje mišića i nervnog sistema.

Način upotrebe: 70 kapi 4 do 6 puta dnevno, kod težih oboljenja 170 kapi 7 do 9 puta dnevno.

Čuvanje: Na sobnoj temperaturi, na tamnom mjestu, van domašaja djece.

Rok trajanja: Neograničeno.