Usta

14,00 KM

Prirodni lijek – biljna formula za dezinfekciju usta i jačanje desni i imuniteta.

Dejstvo: Otklanja ostatke hrane između zu­ba i desni, poboljšava higijenu usta, čisti jezik, otklanja afte i štetne mikroorganizme, pojačava cirkulaciju krvi u desnima.

Sastojci: Ehinacea, majčina dušica, sladić, ljuta paprika, menta, čajno drvo, bijeli luk, hrast, cimet, klinčić

 

Opis

Većina bakterija i virusa u naše tijelo ulaze preko usta.

Formula za usta se koristi kod opšte higijene usne duplje. Osvježava dah, podstiče cirkulaciju u desnima, otklanja afte i druge bakterijske infekcije, i smanjuje mogućnost pojave karijesa.

U ovoj formuli se koriste slijedeće biljke:

Ehinacea je vjerovatno najjači stimulans imuniteta koji je pronađen u prirodi.

Majčina dušica je poznata po svom umirujućem dejstvu mada ima široku primjenu u medicini. Sadrži mnoga ljekovita jedinjenja koja umiruju iritiranu sluzokožu i sprječavaju kašalj.

Sladić je biljka koja ima raznovrsnu primjenu. Njegova jedinjenja djeluju ne samo kod problema sa plućima, već i kod problema sa želucem i kod svih upalnih procesa. Umiruje upaljenu sluzokožu, podstiče iskašljavanje i reguliše rad hormona.

Ljuta paprika pored bijelog luka ima ključnu ulogu u svim procesima oporavka. Uloga ljute paprike jeste povećanje dotoka krvi u sve dijelove tela, čime se podstiče efikasnija ishrana organa i rad imunog sistema.

Ulje mente ima velika ljekovita svojstva i široku primjenu. Svojim isparljivim jedinjenjima uništava bakterije, smiruje tkivo, osvježava dah i otvara bronhije. Koristi se i kod upalnih procesa na koži, glavobolje, poboljšanja apetita i dr.

Ulje čajnog drveta ima osvježavajuća i jaka antibakterijska i antigljivična svojstva. Veoma se primjenjuje u slučajevima iritacije kože, ekcema i gljivičnih oboljenja, kao i kod inhalacije i ispiranja usta.

Način upotrebe: Staviti 2 supene kašike tinkture u usta, promućkati 2 minuta i ispljunuti. Ne gutati. Koristiti po potrebi.

Čuvanje: Na sobnoj temperaturi, na tamnom mjestu, van domašaja djece.

Rok trajanja: Neograničeno.