Pankreas

14,00 KM

Dodatak ishrani za poboljšanje rada pankreasa.

Sastojci: Artičoka, borovnica, lincura, maslačak, iđirot, sladić, eterično ulje limuna.

Količina: 50 ml

Opis

Artičoka se koristi kod regulacije varenja, nadutosti i zastoja žuči kao posljedice lošeg rada pankreasa. Vijekovima je poznata kao biljka koja smanjuje holesterol, šećer i masnoće u krvi.

Borovnica (list) je poznati diuretik, antidiuretik i hopoglikemik. Sadrži materije koje izazivaju skupljanje, a jedna od ključnih je mirtilin koji reguliše šećer u krvi djelujući poput inzulina.

Lincura blagotvorno djeluje na pankreas i lučenje žučnih kiselina. Ublažava probleme sa želucem i varenjem.

Maslačak sadrži sastojke koji ishranjuju ćelije jetre i regulišu njen rad. Takođe je koristan kao čistač krvi i cjelokupnog digestivnog sistema, uključujući i pankreas.

Sladić je vrlo ljekovita biljka koja ima primjenu kod raznih oboljenja. Njegova jedinjenja su heterozidi i kisele materije kojima djeluje ne samo kod plućnih bolesti već i na probleme sa želudcem i kod svih upalnih procesa. Umiruje upaljenu sluzokožu, podstiče iskašljavanje i reguliše hormone.

Iđirot je prepoznatljiv korijen po svom lijepom mirisu koji potiče od njegovih eteričnih ulja. Djeluje ljekovito na cijeli gastrointestinalni sistem i na žlijezde kao što su jetra i pankreas, stimulišući usporeni metabolizam i protok krvi kroz sistem.

Kora limuna pored svog osvježavajućeg efekta služi kao sredstvo za regulisanje kiselosti u sistemu za varenje. Reguliše metabolizam šećera, ima antibakterijska dejstva, i podstiče razvoj imuniteta.

Način upotrebe: 60 kapi 4-6 puta dnevno prije obroka.

Čuvanje: Na sobnoj temperaturi, na tamnom mjestu, van domašaja djece.

Rok trajanja: Neograničeno.