Crijeva 1

14,00 KM

Prirodni lijek i dodatak ishrani za poboljšanje rada crijeva

Sastojci: Krušina, sena , nana, morač, bijeli luk, ljuta paprika, đumbir

Količina: 50 g

Opis

Prvi korak u svakom programu jačanja organizma i njegovog čišćenja jeste pražnjenje debelog crijeva i podsticanje na pravilan rad, što znači na pravovremeno pražnjenje.

Formula “Crijeva 1” služi kao stimulator mišića debelog crijeva. Jedinjenja iz biljaka ove formule podstiču redovno pražnjenje crijeva, jačanje mišića debelog crijeva, otklanjajući tako zatvor, gasove i nakupljene otrove. Pored zatvora, ova formula riješava probleme sa lijenim crevima (kod onih koji nisu dovoljno aktivni), gasovima, nadutošću i viškom kilograma.

Biljnu formulu čini pet ljekovitih biljaka:

Sena stimuliše pražnjenje debelog crijeva i otklanja zatvor. Sadrži antrahinon koji pokreće mišiće crijeva djelujući na nervne završetke crijeva. Ova biljka je veoma jaka, pa  je treba koristiti pažljivo.

Krušina je nešto blaža od sene, ali takođe vrlo korisna biljka sa jedinjenjima antrahinona i modena koja stimulišu izbacivanje fekalnih materija iz crijeva.

Morač smiruje nadražena tkiva i ublažava grčeve i nadimanje. Koristi se kod lošeg varenja, nadimanja i grčeva u stomaku. Kontroliše eventualno jako dejstvo sene i krušine.

Nana sadrži etarska ulja koja djeluju protivupalno na organizam, kako na koži tako i unutar organizma. Sprječava grčeve, gasove i nadimanje prilikom dejstva antrahinona.

Način upotrebe: Prvog dana popiti jednu čajnu kašičicu. Povećavati dozu za pola čajne kašičice dok ne dođe do normalne stolice. Pije se poslije večere sa sokom, čajem ili vodom.

Čuvanje: Na sobnoj temperaturi, na tamnom mjestu, van domašaja djece.

Rok trajanja: Neograničeno